Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto czy tort? Ten sernik z powodzeniem można zaliczyć do tortów! Idealne ciasto na lato, kiedy nie chcesz włączać piekarnik a masz ochotę na coś słodkiego. Bez dodatku żelatyny, za to galaretka nadaje mu aksamitnego i orzeźwiającego smaku. Zamiast truskawek możesz użyć innych owoców sezonowych. Więcej przepisów oraz filmików krok po kroku na różne okazje znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTube @smacznie_na_talerzu https://www.instagram.com/smacznie_na_talerzu/ Zapraszamy!
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 221
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 771
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1817
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 241
Polecam.
Odsłon: 297
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 221
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 771
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1817
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 241
Polecam.
Odsłon: 297
Składniki
Galaretki cytrynowe rozpuść w 600ml wrzątku. Galaretki truskawkowe rozpuść w 500ml wrzątku. Odstaw do wystudzenia.
Pokruszone ciasteczka połącz z masłem i wymieszaj na konsystencję mokrego piasku. Dno tortownicy o średnicy 20cm wyłóż papierem do pieczenia. Rozprowadź równomiernie masę ciasteczkową i dobrze dociśnij. Schłódź w lodówce ok. godziny.
Truskawki oczyść z szypułek, umyj, osusz i pokrój na mniejsze kawałki.
W misie miksera umieść ser oraz cukier puder i wymieszaj do połączenie składników. Śmietankę ubij na sztywno.Wystudzoną i lekko tężejącą galaretkę cytrynową wlej do masy serowej, wymieszaj na średnich obrotach. Dodaj ubitą śmietankę i znowu wymieszaj do uzyskania kremowej konsystencji. Tak przygotowaną masę serową wylej na schłodzony spód ciasteczkowy, wyrównaj.
Poczekaj chwilę aż masa zacznie tężeć. Poukładaj truskawki na masie i zalej galaretką truskawkową. Gotowe ciasto włóż do lodówki na ok 4 godziny. Smacznego!