Sernik na zimno Babci Stefci

Sernik na zimno Babci Stefci
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
Smakuje naprawdę wybornie, niebo w gębie.

Składniki

  • Twaróg z wiaderka 1 kg
  • Beziki kolorowe 1 opakowanie
  • Truskawki 60 dag
  • Żelatyna 2 łyżki
  • Mleko 3,2% ½ szklanki
  • Śmietanka kremówka 36 % 15 dag
  • Cukier waniliowy 1 opakowanie
  • Cukier puder ¾ szklanki
  • Galaretka z kiwi 1 opakowanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Truskawki dokładnie opłukać i pokroić na połówki.
    Galaretkę przygotować według opisu na opakowaniu(zmniejszyć porcję wody o 50 ml) i odłożyć do zgęstnienia. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć bezikami, puste miejsca wyłożyć pokruszonymi biszkoptami. Mleko zagotować, wsypać żelatynę i mieszając dokładnie rozpuścić. Twaróg wymieszać ze śmietanką, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dokładnie wymieszać łyżką, dodać przygotowaną żelatynę, znowu wymieszać. Dodać 2/3 truskawek i lekko wymieszać. Gotową masę przełożyć do przygotowanej tortownicy, ładnie wyrównać i wstawić do lodówki na pół godziny. Następnie wyłożyć na górę resztę truskawek, zalać galaretką i wstawić do lodówki do następnego dnia. SMACZNEGO.

Komentarze do przepisu (1)

marysia11082 15 sierpnia
Mam podobny w lodówce.
Również latem często taki robię z różnymi owocami.
Składniki
  • Twaróg z wiaderka 1 kg
  • Beziki kolorowe 1 opakowanie
  • Truskawki 60 dag
  • Żelatyna 2 łyżki
  • Mleko 3,2% ½ szklanki
  • Śmietanka kremówka 36 % 15 dag
  • Cukier waniliowy 1 opakowanie
  • Cukier puder ¾ szklanki
  • Galaretka z kiwi 1 opakowanie
Składniki