Sernik na zimno

Sernik na zimno
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: asia67
delikatny, lekki, szybki w wykonaniu, pyszny, zachęcam

Składniki

  • serek waniliowy 50 dag
  • śmietana kremówka 1/2 l
  • jogurt naturalny 3 łyżki
  • galaretki o różnych smakach 3 szt
  • żelatyna 5 łyżeczek
  • brzoskwinie w puszce lub inne owoce
  • okrągłe biszkopty

Przygotowanie

  1. 1. 2 galaretki rozpuścić (ja wzięłam agrestową i truskawkową), każdą osobno w 1 1/2 szkl wody, odstawić do stężenia,
    2. żelatynę namoczyć, brzoskwinie pokroić w kostkę, brytfannę wyłożyć papierem, następnie ułożyć warstwę biszkoptów
    3. mocno schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, dodać jogurt, serki, rozpuszczoną, zimną żelatynę, dokładnie wymieszać, dodać pokrojone w kostkę galaretki i część brzoskwiń, wymieszać, wyłożyć na biszkopty, wyrównać, odstawić do zastygnięcia
    4. rozpuścić trzecią galaretkę (u mnie cytrynowa) w 1 1/2 szkl wody, na wierzch zastygniętego serka wyłożyć resztę pokrojonych brzoskwiń, zalać tężejącą galaretką, odstawić do zastygniecia,



    smacznego

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 17 września
Pyszności :)
Składniki
  • serek waniliowy 50 dag
  • śmietana kremówka 1/2 l
  • jogurt naturalny 3 łyżki
  • galaretki o różnych smakach 3 szt
  • żelatyna 5 łyżeczek
  • brzoskwinie w puszce lub inne owoce
  • okrągłe biszkopty
Składniki