Sernik na zimno

Sernik na zimno
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: melon
ciekawie wygląda, świetny na upalne dni i jest naprawdę smaczny

Składniki

  • galaretka w proszku cytrynowe, 2
  • truskawkowe, 2
  • agrestowe, 2
  • serki homogenizowane, 9, 125-139g

Przygotowanie

  1. Przegotować wodę odmierzyć pół litra wlać do miski wsypać dwie jednakowe galaretki i wymieszać, odstawić do przestygnięcia i tak kolejno z resztą galaretek.
    Kiedy pierwszy smak zacznie gęstnieć dodać 3 serki wymieszać porządnie i wlać do tortownicy o średnicy ok 28 cm, odstawić w chłodne miejsce. Kiedy pierwsza warstwa stężeje wlać kolejny kolor i odstawić ponownie, a następnie postąpić tak samo z kolejną galaretką. Sernik jest gotowy po 3-4 godzinach, powinien stać w lodówce.

Komentarze do przepisu (4)

ANIA81 31 stycznia 2009
ale jest pyszny!!!!!!!!
ANIA81 31 stycznia 2009
Ja jeszcze daje na wierzch owoce (najlepiej: banana lub ananasa) i zalewam galaretką. :) LEPIEJ WYGLĄDA I SMAKUJE :D
Papolincia 15 kwietnia 2009
wygląda apetycznie^^
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • galaretka w proszku cytrynowe, 2
  • truskawkowe, 2
  • agrestowe, 2
  • serki homogenizowane, 9, 125-139g
Składniki