Sernik na zimno

Sernik na zimno
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Prosty w przygotowaniu. Przepis na tortownicę 24 cm

Składniki

  • kilogram sera z wiaderka
  • puszka brzoskwiń
  • 25 g żelatyny
  • 2 galaretki (u mnie turkusowe)
  • 1,5 szklanki cukru pudru
  • cukier waniliowy
  • biała czekolada
  • biszkopty
  • 100 ml śmietanki 30%

Przygotowanie

  1. Dno tortownicy wyłożyłem biszkoptami. Brzoskwinie osączyłem z zalewy ,pokroiłem na kawałki ,wymieszałem z serem ,cukrem pudrem i cukrem waniliowym.

    Czekoladę rozpuściłem w kąpieli wodnej ,dodałem śmietankę i wymieszałem z masą serową.

    Żelatynę rozpuściłem w gorącej wodzie ,jak ostygła dodałem do sera i dokładnie wymieszałem.

    Masę wstawiłem na pół godziny do lodówki ,po czym przelałem do tortownicy. Ponownie wstawiłem do lodówki ,żeby stężała.

    Galaretki zrobiłem wg przepisu na opakowaniu (w mniejszej ilości gorącej wody). Wstawiłem do lodówki na pół godziny ,po czym wylałem na wierzch sernika. Całość chłodziłem w lodówce do stężenia.

Komentarze do przepisu (13)

Konto usunięte 09 marca 2014
super przepis X 2!
Ewaaa 09 marca 2014
zdjęcie cudne, z tą parą unoszącą się znad kawy, galaretka w kontrastowym kolorku robi świetne wrażenie,... Czytaj całość »
zdjęcie cudne, z tą parą unoszącą się znad kawy, galaretka w kontrastowym kolorku robi świetne wrażenie, filiżanka, talerzyk i cukiernica piękne !
izaa_a 09 marca 2014
świetnie wygląda,:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • kilogram sera z wiaderka
  • puszka brzoskwiń
  • 25 g żelatyny
  • 2 galaretki (u mnie turkusowe)
  • 1,5 szklanki cukru pudru
  • cukier waniliowy
  • biała czekolada
  • biszkopty
  • 100 ml śmietanki 30%
Składniki