sernik na zimno

sernik na zimno
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
w sam raz na upał, owoce sezonowe :)

Składniki

  • 4 żółtka
  • 1 paczka masła lub margaryny lub pół na pół
  • 1/2 szkl. cukru (lub cała jeśli serki są naturalne)
  • 4 kubki serka homogenizowanego wanilowego (lub naturalnego) po ok. 140g każdy
  • 1/2 szkl. wody do rozpuszczenia żelatyny
  • 2 łyżki żelatyny (ja używam taką do namaczania)
  • 2 galaretki

Przygotowanie

  1. Galaretki rozpuścić i wystudzić. Żelatynę namoczyć. Ubić masło dodając żółtka, cukier, serki homogenizowane i rozpuszczoną żelatynę. Do tortownicy wlać połowę masy serowej i wstawić do lodówki gdy stężeje wlać wystudzoną galaretkę i ponownie dać do lodówki, gdy stężeje wylać pozostałą część masy serowej i do lodówki. Na wierzchu stężałej masy serowej ułożyć owoce i zalać drugą galaretką, ponownie do lodówki. Smacznego
    Tym razem na dno tortownicy wyłożyłam okrągłymi biszkoptami.

Komentarze do przepisu (8)

maluszekk 23 czerwca 2013
Ależ ładnie wygląda :) Punkcik za to apetyczne cudo i zabieram do książki.
anetaa26 23 czerwca 2013
wyglada cudnie :)
Konto usunięte 23 czerwca 2013
ależ to pysznie wygląda ,ślinka cieknie na sam widok:)uwielbiam truskawki:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 4 żółtka
  • 1 paczka masła lub margaryny lub pół na pół
  • 1/2 szkl. cukru (lub cała jeśli serki są naturalne)
  • 4 kubki serka homogenizowanego wanilowego (lub naturalnego) po ok. 140g każdy
  • 1/2 szkl. wody do rozpuszczenia żelatyny
  • 2 łyżki żelatyny (ja używam taką do namaczania)
  • 2 galaretki
Składniki