Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki sernik ze śliwkami na owsianym spodzie.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 586
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 851
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 586
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 851
Składniki
Tortownica 18 cm. Spód. Wszystkie składniki miksujemy i masą wylepiamy spód tortownicy. Wstawiamy do lodówki na około 30 minut.
Ser miksujemy z kremówką, cukrem, proszkiem budyniowym, i skórką z limonki. Następnie dodajemy po jednym jajku i miksujemy tylko do połączenia się składników. Masę serową wylewamy na spód.
Pozbawione pestek śliwki kroimy w plastry i koliście układamy na serniku.
Sernik pieczemy w 160 C przez 60 minut, potem możemy zwiększyć do 170 i piec jeszcze kilka , kilkanaście minut. Sernik doskonale smakuje z musem żurawinowym.