Składniki ciasta posiekać nożem, zagnieść ciasto i od razu wyłożyć posmarowaną cienko olejem formę o wymiarach 25/35 cm.
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i podpiec przez 12 minut aż lekko się zrumieni.
Ostudzić.
Składniki na masę serową włożyć do misy miksera i ucierać około 12 minut.
Brzoskwinie osączyć na sicie a owoce pokroić w kostkę
Masę serową wylać na podpieczone ciasto, na niej rozłożyć pokrojone brzoskwinie.
Ubić białka z cukrem, na koniec dodać proszek budyniowy . Ubijać jeszcze minutę by składniki dobrze się połączyły.
Wyłożyć równomiernie pianę na masie serowej z brzoskwiniami.
Wierzch posypać płatkami migdałowymi.
Piec godzinę w 175 stopni z funkcją góra/dół. W połowie pieczenia - sernik nakryć papierem do pieczenia by płatki za bardzo się nie przyrumieniły.
Po upieczeniu, piekarnik wyłączyć , uchylić drzwiczki i pozostawić sernik do ostygnięcia. Nigdy nie opada.