Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały sernik , który zawsze wychodzi. Najlepiej smakuje na drugi dzień.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6448
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 138
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 808
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6448
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 138
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 808
Składniki
Pół margaryny, mąkę, 10 dag cukru, proszek, 2 jajka i kakao zagnieść na jednolite ciasto.
Twaróg zmielić. 4 jajka ubić mikserem z 15 dag cukru. Pół margaryny rozpuścić w garnku. Wystudzić. Do masy jajecznej dodać ser, mąkę ziemniaczaną, budyń i margarynę. Dokładnie zmiksować.
Foremkę o średnicy 22 cm wysmarować margaryną i obsypać mąką. 3/4 ciasta wyłożyć do foremki. Wylepić dno i boki foremki. Do środka wyłożyć masę serową.
Na wierzch wyłożyć resztę ciasta robiąc kratkę.
Piec ok.godziny w temp.180 st.