Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki do wykonania i smaczny. Aromat cytrynowy z nutką alkoholu podnosi znacznie jego smak.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 599
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 876
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 599
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 876
Składniki
Dno tortownicy o wymiarch 25/34 cm wyłożyć ciastkami nasączonymi kawą.
Do misy miksera włożyć masło i żółtka z cukrem. Ubijać do białości. Następnie po łyżce dodawać twaróg, kaszę i proszek budyniowy. Kiedy masa jest dobrze ubita, dodać sok i otartą skórkę z cytryny oraz aromat a następnie ubitą pianę. Wyłączyć robot i wlać alkohol. Delikatnie całość wymieszać i wylać na ciastka nasączone mocną, gorzką kawą. Piec 1 godzinę i 15 minut w temperaturze 165 stopni z termoobiegiem. Piekarnik wyłączyć i przez 15 minut nie otwierać drzwiczek piekarnika. Po tym czasie, piekarnik lekko uchylić i pozostawić sernik do ostygnięcia.
Zimny sernik oblać masą kajmakową. Na wierzch zetrzeć na drobnych oczkach wafelek Knoppers.