Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik marmurkowy, dwukolorowy, kakaowo - waniliowy, lekki i puszysty. Polecam!
Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą ok...
Odsłon: 171
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 491
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 164
Polecam.
Odsłon: 788
Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą ok...
Odsłon: 171
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 491
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 164
Polecam.
Odsłon: 788
Składniki
Spód: herbatniki łączymy z cukrem, kakao i masłem, dokładnie mieszamy. Powstałą masą wylepiamy dno tortownicy. Spód podpiekamy około 10 minut w 180 stopniach i odkładamy do przestudzenia.
Masa: ser ucieramy z 3/4 szklanki cukru, dodajemy mąkę (budyń), olej, jajka, śmietanę i ekstrakt. Masę serową rozdzielamy na 2 części w proporcjach 2/3 i 1/3. Do mniejszej części dodajemy resztę cukru i 2 łyżki kakao, miksujemy.
Podpieczony spód smarujemy cienko jasną masą serową. Następnie wrzucamy kilka kleksów masy kakaowej i ponownie warstwę jasnej masy i tak do wyczerpania składników. Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy 10 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy jeszcze 30-40 minut. Po upieczeniu zostawiamy do wystudzenia. Przed podaniem możemy oprószyć cukrem pudrem.