Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bardzo pyszny. To świetny sposób na idealny deser. Sernik długo zachowuje świeżość.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 98
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 28
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 98
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 28
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Składniki
Jajka umyć, oddzielić żółtka od białek. Masło utrzeć z połową cukru i żółtkami na puch, dodawać stopniowo ser, zmiksować. Po 10min miksowania wsypać mąkę ziemniaczaną i jeszcze raz zmiksować. Białka jajek ubić na pianę, dodając cukier. Delikatnie połączyć z pozostałym ciastem. Odłożyć 1/3 masy do innego naczynia i wymieszać z kakao. Ja upiekłam sernik w keksówce, ale można użyć małej blaszki kwadratowej lub tortownicy.. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wlać jasną masę serową. Na środek wyłożyć ciemnią masę i delikatnie przemieszać widelcem, tak, aby masy nie całkiem się połączyły. Sernik piec około 40-45min w piekarniku nagrzanym do 180st.