Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne sernik lodzia lodzi jest znakomity na święta
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1176
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 126
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1176
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 126
Składniki
Margaryne z cukrem długo ucierać na pulchną masę tak by roztarł się cukier ,pózniej stopniowo dodawać po żółtku i po dobrej łyżce serów, pózniej dodać mąkę ziemniaczaną na koniec ubić białka z 1 szkl cukru dodawać stopniowo ubite białka do masy serowej i delikatnie mieszać Blaszkę wyłożyć pergaminem do pieczenia włożyć na to ciastka herbatniki na ciastka wyłożyć mase serową , wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 1godz.20minut w 160 C. Blaszka duża i dość głęboka.