Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wersja z serkami waniliowymi i karobem. Nieco szybsza do wykonania. Serniczek jest tak wilgotny i mięciutki że trudno mu się oprzeć.
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 17
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 533
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 733
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 17
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 533
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 733
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Składniki
Tortownica 24 cm, wysmarowana tłuszczem i wysypana bułką. Wszystkie składniki ciasta zagniatamy ręcznie lub miksujemy w robocie na gładką masę. Białka chowamy do lodówki. Ciasto dzielimy na dwie części, 1/3 i 2/3 ciasta. Mniejszą część zawijamy w folię i wkładamy do zamrażalnika. Większą wykładamy spód i boki tortownicy. Foremkę wstawiamy do lodówki. Sernik. Serki powinny mieć temperaturę pokojową. Cukier i budyń lekko mieszamy z serkiem, dodajemy przestudzony płynny tłuszcz, mieszamy łyżką. Banany rozdrabniamy widelcem lub tłuczkiem, dodajemy do serka, krótko mieszamy. Białka ubijamy na sztywno z szczyptą soli. Ubite delikatnie mieszamy z masą serową. Sernik przelewamy do foremki z ciastem. Na wierzch ścieramy ciasto z zamrażalnika. Sernik pieczemy w 180 C około 50-60 minut. Po upieczeniu sernik w środku lekko się trzęsie. Gotowe ciasto możemy posypać cukrem pudrem.