Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik królewski to tradycyjny polski sernik który zachwyca nie tylko smakiem i wyglądem. Po prostu król serników.
Szybka i smaczna
Odsłon: 11134
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 122
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2660
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 169
Szybka i smaczna
Odsłon: 11134
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 122
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2660
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 169
Składniki
Masa kakaowa: Margarynę rozpuszczamy w garnku, pozostałe suche składniki mieszamy ze sobą i łączymy z margaryną. Zagniatamy ciasto, dzielimy na 2 części z których formujemy kule (1 większa od drugiej), zawijamy je w folię i mrozimy - najlepiej z 3 godzinki.
Masa serowa: Miękkie masło ucieramy z żółtkami i cukrami (waniliowym i zwykłym) na gładką puszystą masę. Cały czas miksując dodajemy porcjami zmielony uprzednio twaróg. Gdy dodamy już cały ser i masa jest gładka to dodajemy grysik i bakalie. Z białek ubijamy pianę na sztywno i w 3 porcjach dodajemy ją do masy serowej mieszając już ręcznie łyżką i powoli.
Formę wykładamy papierem do pieczenia, na papier ścieramy większą kulę na dużych oczkach tarki mniej-więcej równomiernie lecz bez ugniatania. Na tą warstwę masy kakaowej nakładamy łyżką masę serową na którą ścieramy mniejszą kulę kakaową.
Pieczemy w 180oC przez 1 godzinkę. Forma 25x35