Sernik kokosowy z jagodami

Sernik kokosowy z jagodami
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
Sernik na kruchym spodzie z jagodami. Sernik z posypką kokosową, wyszedł bardzo dobry.

Składniki

  • CIASTO:
  • -250 g. masła -150 g. cukru -1 cukier waniliowy
  • -2 jajka -4 żółtka -2 szklanki mąki
  • -6 łyżek kokosu -2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • MASA SEROWA:
  • -4 jajka -1 szklanka cukru -1 kg. sera twarogowego, półtłustego
  • -200 ml. śmietany 18 % -2 budynie cytrynowe
  • OWOCE: -1 l. jagód
  • -5 łyżek cukru trzcinowego, można białego -2 łyżki tartej bułki
  • POSYPKA KOKOSOWA:
  • -200 g.masła -200 g. cukru trzcinowego, można białego
  • -2 żółtka -150 g. kokosu -100 g. mąki tortowej
  • DO OPRÓSZENIA: -cukier puder

Przygotowanie

  1. ciasto-Zmiksować masło z cukrami, oraz z żółtkami i jajkami.Przesiać mąkę z proszkiem, dodać kokos i zmiksować. Ciasto rozsmarować na blaszkę 30x40, wyłożoną papierem do pieczenia.

  2. Podpiec z 15 min. w 175 *.

  3. masa serowa-Zmiksować jajka z cukrem, potem serem i śmietaną. Przesiać budynie i zmiksować. Wyłożyć na podpieczony placek.(ja kładłam jeszcze na ciepły).

  4. owoce-Rozsypać wymieszane jagody z cukrem i tartą bułką.

  5. kruszonka-Zmiksować masło z cukrem i żółtkami.Dodać mąkę i kokos, zmiksować albo rozdrobnić w palcach. Rozsypać po jagodach.

  6. Piec 50 min. w 175 *. Pod koniec, można przykryć papierem, jeżeli robi się za brązowe. Po przestygnięciu, posypać cukrem pudrem.
    Kroić aż stężeje.

Komentarze do przepisu (4)

fafiatko 07 sierpnia 2018
Sernik marzenie!
babcitereskiciasta 07 sierpnia 2018
Miło mi, dziękuję.:)
bryssska 08 sierpnia 2018
Z jagodami to ideał ;-D
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • CIASTO:
  • -250 g. masła -150 g. cukru -1 cukier waniliowy
  • -2 jajka -4 żółtka -2 szklanki mąki
  • -6 łyżek kokosu -2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • MASA SEROWA:
  • -4 jajka -1 szklanka cukru -1 kg. sera twarogowego, półtłustego
  • -200 ml. śmietany 18 % -2 budynie cytrynowe
  • OWOCE: -1 l. jagód
  • -5 łyżek cukru trzcinowego, można białego -2 łyżki tartej bułki
  • POSYPKA KOKOSOWA:
  • -200 g.masła -200 g. cukru trzcinowego, można białego
  • -2 żółtka -150 g. kokosu -100 g. mąki tortowej
  • DO OPRÓSZENIA: -cukier puder
Składniki