Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniczek o smaku kokosowym i truskawkową galaretką..
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 29
Mój przepis na wspaniały dzień, to piosenka, kontakt z naturą i egzotyczne sm...
Odsłon: 17
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 24
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 29
Mój przepis na wspaniały dzień, to piosenka, kontakt z naturą i egzotyczne sm...
Odsłon: 17
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 24
Składniki
Małą tortownicę (21cm) wykładamy okrągłymi biszkoptami. Mleczko kokosowe musi być dobrze schłodzone, miksujemy aż się napowietrzy. W osobnej miseczce rozpuszczamy według wskazówek na opakowaniu żelatyno-fix. Wolnym strumieniem wlewamy do mleczka kokosowego i na wolnych obrotach miksujemy aż mleczko z żelatyno-fixem połączy się. Dorzucamy startą czekoladę i ptasie mleczko pokrojone w małą kosteczkę i łyżką mieszamy. Masę wylewamy na biszkopty i wkładamy do lodówki aby dobrze stężała. W tym czasie rozpuszczamy galaretkę w 500ml wody. Gdy galaretka wystygnie i zacznie tężeć wylewamy ją na masę kokosową i ponownie do lodówki.