Sernik kokosowy bez glutenu

Przepis dnia 2018-05-24
Sernik kokosowy bez glutenu
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: ciacho50
Pyszny i rozpływający się w ustach. Jego wykonanie jest banalnie proste.

Składniki

  • 1 szklanka mąki kokosowej
  • 2 i 1/2 szklanki mleka
  • 1/2 szklanki wody
  • 1/2 szklanki cukru (można dać mniej)
  • 4 łyżki z małą górką skrobi ziemniaczanej
  • 100 g czekolady deserowej lub gorzkiej. Rozpuścić w kąpieli wodnej.

Przygotowanie

  1. Składniki na małą tortownicę o śr. 15 cm.

    Wszystkie składniki oprócz czekolady,mieszamy w blenderze lub łyżką.
    Odstawiamy na pół godziny.
    Całą blachę wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto.
    Pieczemy 130* godzinę, opcja ''dół''. Po wyłączeniu piekarnika trzymamy jeszcze 20 minut.

    Zimne ciasto polewamy polewą czekoladową i kroimy.

    Smacznego.

Komentarze do przepisu (7)

GREGORHSPEED 22 maja 2018
Obłędny widok <3
szybki68 22 maja 2018
Sernik bez sera ? Mąka kokosowa i mleko ? Czy sera brakuje w przepisie ?
Kawa-z-mlekiem 24 maja 2018
Sernik bez sera? Taki jakby anty-sernik, ale naprawdę ciekawa receptura i warta wypróbowania, tym bardziej, gdy... Czytaj całość »
Sernik bez sera? Taki jakby anty-sernik, ale naprawdę ciekawa receptura i warta wypróbowania, tym bardziej, gdy się kocha kokos ponad wszystko :-)
I przy okazji mam na zbyciu mąkę kokosową, z którą nie wiedziałam co zrobić :-)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 szklanka mąki kokosowej
  • 2 i 1/2 szklanki mleka
  • 1/2 szklanki wody
  • 1/2 szklanki cukru (można dać mniej)
  • 4 łyżki z małą górką skrobi ziemniaczanej
  • 100 g czekolady deserowej lub gorzkiej. Rozpuścić w kąpieli wodnej.
Składniki