Sernik kokosowy

Sernik kokosowy
> > 6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: jagoda114
Pyszny i wilgotny i co jest jego największą zaletą robi się bardzo szybko.

Składniki

Przygotowanie

  1. Składniki ciasta zmiksować , aż się połączą, wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównać.

  2. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać olej, mleko, ser, proszek budyniowy, na koniec pianę z białek, delikatnie wymieszać. Masę serową wylać ( jest dość rzadka, ale taka ma być ) na surowe ciasto, posypać kokosem, przykryć folią aluminiową i wstawić do gorącego piekarnika (180"). Po godzinie zdjąć folię i piec aż się zarumieni (ok pół godz). Wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik przy uchylonych drzwiczkach do przestygnięcia. Smacznego.

Komentarze do przepisu (8)

panka 03 maja 2011
Czy te 10 dag kokosu dodać do masy serowej ? Ciekawy przepis :)
jagoda114 03 maja 2011
Małe przeoczenie, kokos oczywiście do masy serowej, pozdrawiam.
Konto usunięte 04 maja 2011
Zrobiłam kremowe kokosanki bez pieczenia wg Twojego przepisu. Przepyszne! Na ten serniczek też się zdecyduję:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki