Sernik kokosowo-waniliowy z owocami

Sernik kokosowo-waniliowy z owocami
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: KORAL
Mnóstwo owoców w masie serowej, to idealny deser na lato.

Składniki

  • Masa :mleczko kokosowe 400 ml
  • twaróg naturalny ( President ) 250 g
  • cukier z wanilią 24 g ( ew. łyżeczka cukru pudru )
  • żelatyna 20 g
  • Spód : ciastka pełnoziarniste 150 g
  • masło 50 g
  • Owoce : 2- 3 morele, zielone winogrona 80 g, borówki 120 g , 1 duża fioletowa śliwka, czerwone porzeczki 70 g
  • Wierzch ciasta : mango w zalewie 420 g
  • żelatyna 10 g + woda 60-70 ml

Przygotowanie

  1. Tortownica 20 cm.
    Spód:
    Masło rozpuść,przestudź.
    Ciasteczka rozdrobnij na proszek i wymieszać z roztopionym masłem. Wyłóż na spód formy i dokładnie ugnieć.
    Wstaw do lodówki.
    Po 15 minutach na ciasto rozłóż owoce.
    Morele i śliwkę pokrój w kawałki.
    Masa kokosowa: Odlej pół szklanki mleka kokosowego, wsyp żelatynę, wymieszaj i pozostaw na kilka minut.
    Potem mleko lekko podgrzej, wymieszaj.
    Resztę mleka kokosowego wymieszaj z serkiem naturalnym, cukrem z wanilią, wlej rozpuszczoną żelatynę, dokładnie wymieszaj i szybko wylej na owoce.
    Masa szybko gęstnieje.
    Wierzch.
    Żelatynę namoczyć w 60-80 ml wody. Lekko podgrzać do rozpuszczenia.
    Mango z sokiem zmiksować, wymieszać z przestudzoną ale płynną żelatyną.
    Przelać na wierzch sernika.
    Wstaw do lodówki na kilka godzin.

Komentarze do przepisu (10)

Maudie 15 lipca 2019
Jaki piękny :)
Pieprzyczfantazja 15 lipca 2019
piękny i smakowity <3
Dolcevita-in-my-kitchen 16 lipca 2019
Jakie cudo, przepiekny :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Masa :mleczko kokosowe 400 ml
  • twaróg naturalny ( President ) 250 g
  • cukier z wanilią 24 g ( ew. łyżeczka cukru pudru )
  • żelatyna 20 g
  • Spód : ciastka pełnoziarniste 150 g
  • masło 50 g
  • Owoce : 2- 3 morele, zielone winogrona 80 g, borówki 120 g , 1 duża fioletowa śliwka, czerwone porzeczki 70 g
  • Wierzch ciasta : mango w zalewie 420 g
  • żelatyna 10 g + woda 60-70 ml
Składniki