Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z gotowanym budyniem z kokosem. Sernik w kruchym cieście z bezą z kokosem.Jest to bardzo stary przepis i nasz ulubiony sernik.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 676
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 43
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 676
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 43
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
ciasto- Zmiksować jajka z masłem i cukrem. Przesiać mąkę z proszkiem i zagnieść. Odłożyć 1/3 na posypkę.Resztę wyłożyć na blaszkę z papierem do pieczenia 34x38. Maczać palce w mące i ciasto wyklepać.
Podpiec 10-15 min.w 175*
masa serowa- Ugotować budyń na mleku. Posypać łyżką cukru i ostudzić. Żółtka zmiksować z cukrem. Dołożyć ser i zmiksować. Dodawać po trochu budyniu i miksować. Na koniec dolać olej ,dodać kokos i pokrojone brzoskwinie albo banany, wymieszać.(lepiej owoce rozsypać na masie serowej). Wyłożyć na podpieczony placek.
beza- Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem. Przesiać do tego budyń, dosypać kokos, i lekko wymieszać. Wyłożyć na ser.
Poskubać resztę zostawionego ciasta, na kruszonkę.
Piec ok.60 min.w 175*. Po przestygnięciu, oprószyć cukrem pudrem. Kroić jak stężeje.