Sernik jabłkowy z wiśniami bez cukru i glutenu

Sernik jabłkowy z wiśniami bez cukru i glutenu
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
Kilka dni temu dowiedzieliśmy się, że będziemy musieli wyrzucić z naszej diety cukier i białą mąkę, pieczywo etc. Człowiek musi zmienić życie o 180 stopni, dlatego potestowałem trochę i stworzyłem mega smaczny sernik bez cukru i glutenu! Absolutny hit dla tych co dbają o sylwetkę i zdrowie ;) Wciągniecie się?

Składniki

  • 250g ricotty
  • 250g mascarpone
  • 500g tłustego sera
  • 3 ligole lub inne słodkie jabłka
  • 4 jajka
  • 100g pistacji
  • 50g pekanów
  • 50g masła
  • 50g orzechów nerkowca
  • 50g orzechów włoskich
  • 300g wiśni
  • 1 limonka(sok i skórka otarta)

Przygotowanie

  1. Pistacje, nerkowce i orzechy mielimy na pył, mieszamy z roztopionym masłem i wykładamy na spód tortownicy. Wkładamy do lodówki do ostudzenia. Jabłka obieramy, blendujemy i mieszamy z serami. Dodajemy jajka, sok, skórkę z limonki i miksujemy. Wylewamy na spód. Pieczemy w 140 stopniach przez 1 godzinę 30 minut. Po wystudzeniu w garnku gotujemy wiśnie, tylko do momentu aż puszczą sok. Odlewamy sok i wykładamy na wierzch, dokładamy pekany. Smacznego!

Składniki
  • 250g ricotty
  • 250g mascarpone
  • 500g tłustego sera
  • 3 ligole lub inne słodkie jabłka
  • 4 jajka
  • 100g pistacji
  • 50g pekanów
  • 50g masła
  • 50g orzechów nerkowca
  • 50g orzechów włoskich
  • 300g wiśni
  • 1 limonka(sok i skórka otarta)
Składniki