Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo często używam twaróg homogenizowany zamiast tradycyjnego białego sera, ze względu na jego delikatną konsystencję oraz łatwość i szybkość w przygotowaniu ciasta. Trzeba jednak uważać na producenta gotowych wyrobów homogenizowanych. Kaloryczność serka/ twarożku homogenizowanego jest często dużo wyższa niż chudego twarożku (160- 180 kalorii w 100 gramach). Jeżeli chcemy aby nasz serniczek nie był bombą kaloryczną to warto zwrócić uwagę na zawartość energetyczną i skład twarożku.
To pyszny sos, który można przygotować o każdej porze roku, idealny jako doda...
Odsłon: 212
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 565
To pyszny sos, który można przygotować o każdej porze roku, idealny jako doda...
Odsłon: 212
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 565
Składniki
Wykonanie: Twarożek homogenizowany włożyć do miski i połączyć z mąką ziemniaczaną, kaszą manną i proszkiem do pieczenia. Następnie utrzeć żółtka z cukrem i wymieszać z resztą składników. Z białek ubić sztywną pianę, połączyć delikatnie z ciastem i przełożyć do formy lekko natłuszczonej i wysypanej wiórkami i wyłożonej biszkoptami. Piec w temperaturze 170-180 stopni około 45 minut.