Sernik gruszkowy bez spodu.

Sernik gruszkowy bez spodu.
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Docherro
Polecam serdecznie serniczek:) Pyszny,puchaty i delikatny w smaku:)

Składniki

  • ser z 1kg z wiaderka
  • gruszki 1kg
  • budyń waniliowy 2 op.na 1/2 l mleka
  • olejek waniliowy
  • starta skórka z cytryny
  • Cukier puder 3 łyżki
  • jajka 6 szt

Przygotowanie

  1. Żółtka utrzeć z 3 łyżkami cukru,dodać utarte do sera,zmiksować.
    Dodać olejek,skórkę z cytryny ,budynie,wymieszać.

    Osobno ubić pianę z białek i dodać do sera,delikatnie wymieszać.

    Foremkę u mnie tortownica wyścielić papierem do pieczenia,wylać masę serową.
    Na wierzch poukładać ćwiartki gruszek...lekko wcisnąć do środka i dać do nagrzanego piekarnika do 190st.i piec góra-dół do złotego koloru.

    Po upieczeniu posypać cukrem pudrem:)
    Wyszedł przepyszny puchatek:)

  2. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (32)

Nevermore 16 listopada 2017
No nie osłabiaj mnie ;)
Dawaj tu do nas cały ten sernik, jutro zrobisz sobie nowy xD
GREGORHSPEED 16 listopada 2017
Ależ pyszny ten serniczek, mniam <3
Bellapi 17 listopada 2017
O JA!!!!!! Pyszności uwielbiam serniki a w Twoim wykonaniu MEGA!!!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • ser z 1kg z wiaderka
  • gruszki 1kg
  • budyń waniliowy 2 op.na 1/2 l mleka
  • olejek waniliowy
  • starta skórka z cytryny
  • Cukier puder 3 łyżki
  • jajka 6 szt
Składniki