Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden ze smaczniejszych serników. Mocno pachnący cytryną.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 125
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1057
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 514
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 48
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 125
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1057
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 514
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 48
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę z odrobiną soli. Dodawać partiami cukier i ubijać tak długo, aż cukier całkowicie się rozpuści. Dodać żółtka i obie mąki zmieszane z proszkiem. Na końcu wlać wodę i jeszcze chwile ubijać. Przelać do dużej tortownicy o śr. 30 cm i wstawić do nagrzanego już-do 180 stopni piekarnika na 30 minut. Po ostygnięciu przekroić na dwie części. Masło rozpuścić na wolnym ogniu z cukrem, dodać ser i chwilę gotować - cały czas mieszając. Zdjąć z ognia, lekko ostudzić, dodać jajka, mąkę ,skórkę oraz sok z cytryny. Na koniec wsypać proszek do pieczenia. Ponownie wstawić na ogień i doprowadzić do zagotowania, cały czas mieszając- bo łatwo się przypala. Masę serową wylać na pierwszą część biszkoptu. Przykryć drugą i lekko docisnąć. Oblać roztopioną gorzką czekoladą..