Sernik gotowany

Sernik gotowany
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
:)

Składniki

  • CIASTO:
  • 60 DAG MĄKI
  • 25 DAG CUKRU PUDRU
  • 1 SZKLANKA ŚMIETANY
  • 1 ŁYŻECZKA SODY
  • 1 PACZKA CUKRU WANILIOWEGO
  • MASA:
  • 1,4 KG SERA
  • 4 ŻÓŁTKA
  • 20 DAG MASŁA
  • 40 DAG CUKRU PUDRU
  • 1 PACZKA CUKRU WANILIOWEGO
  • BAKALIE
  • 2 ŁYŻECZKI MĄKI ZIEMNIACZANEJ
  • PÓŁ SZKLANKI MLEKA

Przygotowanie

  1. CIASTO ZAGNIEŚĆ I PODZIELIĆ NA 3 CZĘŚCI,UPIEC 3 CIEŃKIE PLACKI NA CIEMNY KOLOR

  2. SER ZEMLEĆ,ŻÓŁTKA UTRZEĆ Z MASŁEM I CUKREM,DOKŁADNIE WYMIESZAĆ Z SEREM NASTĘPNIE PRZEŁOŻYĆ DO RONDLA I ZAGOTOWAĆ. PO ZAGOTOWANIU DODAĆ MLEKO Z MĄKĄ ZIEMNIACZANĄ I GOTOWAĆ JESZCZE 3-5 MNUT. PO ZDJĘCIU Z OGNIA POSMAROWAĆ UPIECZONE PLACKI

Komentarze do przepisu (4)

dorcia41 16 czerwca 2013
Bardzo lubię taki serniczek jest pyszny :))) kciuka zostawiam i pozdrawiam :))
Konto usunięte 16 czerwca 2013
Skoro dorcia41 twierdzi , że pyszny to na pewno taki jest , więc zabieram do książki.
Jednak dla pewności... Czytaj całość »
Skoro dorcia41 twierdzi , że pyszny to na pewno taki jest , więc zabieram do książki.
Jednak dla pewności wolę zapytać czy do ciasta nie dodajemy żadnego tłuszczu tylko śmietanę ? :))
GREGORHSPEED 20 listopada 2018
Przepis z "babcinego" zeszytu. Pierwsze ciasto, które zrobiłem.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • CIASTO:
  • 60 DAG MĄKI
  • 25 DAG CUKRU PUDRU
  • 1 SZKLANKA ŚMIETANY
  • 1 ŁYŻECZKA SODY
  • 1 PACZKA CUKRU WANILIOWEGO
  • MASA:
  • 1,4 KG SERA
  • 4 ŻÓŁTKA
  • 20 DAG MASŁA
  • 40 DAG CUKRU PUDRU
  • 1 PACZKA CUKRU WANILIOWEGO
  • BAKALIE
  • 2 ŁYŻECZKI MĄKI ZIEMNIACZANEJ
  • PÓŁ SZKLANKI MLEKA
Składniki