Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny orzechowo czekoladowy sernik. Znika bardzo szybko.
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4770
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 938
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 211
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4770
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 938
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 211
Składniki
Spód: Herbatniki wraz z orzechami rozdrabniamy blenderem dolewamy roztopione masło i wszystko łączymy razem. Powstały proszek przesypujemy do tortownicy i ugniatamy.
Ser powoli miksujemy z kremem, gdy już dobrze się połączy dodajemy po kolei po jednym jajku. Cały czas miksując. Na końcu dodajemy mąkę i jeszcze raz miksujemy. Całą masę wlewamy na herbatniki . Wyrównujemy. Ciasto pieczemy w 160 stopniach c 1 godzinę w kąpieli wodnej. Ja na dolnej półce ustawiam brytfannę z wodą a sernik piekę piętro wyżej. Piekarnik góra dół. Potem go studzę o dopiero polewam polewą.
Wszystkie składniki ciągle mieszając zagotowujemy. Na zimny sernik wylewam polewę rozprowadzam i na końcu układam na wierzchu czekoladki Ferrero rocher.