Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik który świetnie komponuje się z konfiturą z porzeczek.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 184
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 184
Składniki
Herbatniki rozdrobić, dodać roztopione masło i wyłożyć na dnie formy do pieczenia o średnicy 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na pianę, a żółtka utrzeć z cukrem. Stale miksując dodawać porcjami ser, budynie oraz puree dyniowe. Następnie wlać śmietanę i ponownie całość zmiksować. Na koniec dodać pianę z białek i wymieszać aż składniki połączą się. Masę serową wylać na herbatniki i piec 60 minut w temperaturze 160 stopni. Po wystygnięciu sernik posmarować konfiturą.