Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i rozpływający się w ustach serniczek :)
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 59
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 32
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 59
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 115
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 59
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 32
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 59
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 115
Składniki
Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia. Należy roztopić pół kostki masła i wsypać do niego pokruszone herbatniki. Powstałą masą wyłożyć dno tortownicy. Żółtka oddzielić od białek. Żółtka i 1/2 szklanki cukru zmiksować na kogel mogel. Dodawać stopniowo po łyżce sera, cały czas miksując. Dwie czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. Ostudzić. Wystudzone wlać do masy serowej. Zmiksować na niskich obrotach. Następnie ubijamy białka na sztywno. Białka dodajemy do masy serowej, mieszając za pomocą szpatułki. Sernik wylać na pokruszone i wymieszane z masłem herbatniki. Pieczemy 60 min. w 160* . Po 50 minutach wierzch można przykryć folią aluminiową. Nie używamy termoobiegu. Tylko grzanie ''dół'' składniki na tortownicę o śr. 24 cm.