sernik czekoladowy

sernik czekoladowy
> > 6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: KORAL
Sernik czekoladowy z pomarańczą. Zawsze wychodzi, jest wyrośnięty i pulchny.

Składniki

  • Twaróg tłusty mielony 1 kg
  • cukier drobny 210 g
  • 3 jajka
  • 1 cukier waniliowy
  • olej 3 łyżki
  • budyń czekoladowy 70 g
  • 1 pomarańcza ( zblendowana 200 ml )
  • kilka herbatników

Przygotowanie

  1. Twaróg miksujemy z dwoma cukrami, następnie wciąż mieszając dodajemy po jednym jajku.Na koniec wsypujemy proszek budyniowy, olej i chwilę miksujemy.
    1 pomarańczę obieramy, blendujemy, powstałą papkę dokładamy do masy sernikowej.
    Spód tortownicy 22 cm wykładamy papierem, boki delikatnie natłuszczamy i posypujemy mąką.
    Spód tortownicy wypełniamy herbatnikami.
    Masę serową przekładamy do tortownicy.
    Pieczemy około 60 minut w 170 -180 C.

Komentarze do przepisu (1)

Nevermore 18 grudnia 2017
Serniczek :) Mniami :D
Składniki
  • Twaróg tłusty mielony 1 kg
  • cukier drobny 210 g
  • 3 jajka
  • 1 cukier waniliowy
  • olej 3 łyżki
  • budyń czekoladowy 70 g
  • 1 pomarańcza ( zblendowana 200 ml )
  • kilka herbatników
Składniki