Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny sernik z wtopionymi plasterkami cytryny.
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 99
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 510
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 99
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 510
Składniki
Rozrabiamy 2 galaretki cytrynowe zalewając szklanką wrzącej wody, dokładnie mieszamy, żeby galaretki dobrze się rozpuściły, odstawiamy do ostudzenia. Gdy galaretki będą miały konsystencję kisielu wlewamy do miski z serkiem homogenizowanym i dobrze mieszamy. Po wymieszaniu wlewamy masę do foremki wcześniej wyłożonej herbatnikami. Wstawiamy do lodówki żeby stężała masa serowa.
W między czasie rozrabiamy 2 wiśniowe galaretki w pół litra wrzącej wody, mieszamy do rozpuszczenia się galaretek. Odstawiamy do ostudzenia. Gdy galaretki będą miały konsystencję kisielu wlewamy na wierzch zastygniętej masy serowej.
Układamy warstwę z cienkich plasterków cytryny, bez skórki, i zalewamy kolejną tężejącą galaretką agrestową. Formę wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Po tym czasie wykładamy sernik z formy na duży talerz i kroimy w kawałki. Smacznego :)