Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to doskonałe ciasto na miłe popołudnie. Nie zrażajcie się nieco kwaskowym smakiem cytryny. Nadaje ciekawszego aromatu naszemu sernikowi. Wypiek jest wilgotny i długo utrzymuje swoja świeżość. W moim domu jest to prawdziwy rarytas pieczony tylko na wyjątkowe okazje.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 41
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 124
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 41
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 124
Składniki
Ciasto: Białka oddzielam od żółtek. Żółtka ubijam z cukrem na puszystą masę. Dodaje masło. Miksuję. Dodaję ser. Miksuję. Dodaje aromat i sok z cytryny. Miksuję. Dodaję budyń waniliowy i mąkę ziemniaczaną. Miksuję. Białka ubijam na sztywno. Dodaję do ciasta. Mieszam. Kwadratową formę smaruję masłem i obsypuję bułką tartą. Układam herbatniki. Na herbatnikach smaruję masę. Całość piekę około 70 minut w 180 stopniach. Studzę. Dekoracja: Cukier puder mieszam z sokiem z cytryny i wodą. Dekoruję wystudzone ciasto. Układam na wierzchu skórkę cytrynową.
Zapraszam na mojego bloga !