Herbatniki mielimy i mieszamy z rozpuszczonym masłem. Herbatnikami wykładamy dno tortownicy o średnicy 20cm;
Kawę zalewamy 4 łyżkami wrzątku, mieszamy do rozpuszczenia i odstawiamy na bok. Żelatynę zalewamy wodą, kiedy napęcznieje stawiamy rondelek na małym ogniu, rozpuszczamy i odstawiamy do przestygnięcia.
Śmietanę ubijamy. Ser miksujemy z cukrem i cukrem wanilinowym. Do sera dodajemy ubitą śmietanę oraz wlewamy letnią żelatynę; mieszamy. Masę serową dzielimy na dwie części. Białą wykładamy na ciasteczkowy spód i wkładamy do lodówki. Do drugiej połowy masy wlewamy kawę i mieszamy. Masę z kawą wykładamy na białą; wyrównujemy. Wstawiamy do lodówki.
Żelatynę zalewamy wodą a gdy napęcznieje stawiamy i rozpuszczamy. Odstawiamy do przestygnięcia. Śmietanę ubijamy, dodajemy cukier i letnią żelatynę. Bitą śmietaną dekorujemy wierzch sernika...
Komentarze do przepisu (7)
*Przejdziesz do wersji klasycznej