Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na bazie skrobi kukurydzianej, nie mylić z mąką kukurydzianą w stylu japońskim. Smaczny i pożywny.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 433
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12484
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 87
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 433
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12484
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 87
Składniki
W garnku zagotowujemy wodę i wstawiamy do niego szklaną miskę, tak żeby miska nie dotykała gorącej wody. Dodajemy twaróg śmietankowy, mleko, olej kokosowy tudzież masło. Mieszamy składniki na gładką masę, ale nie zagotowujemy. Odstawiamy masę na 10 minut.
Do białek dodajemy sok z cytryny i cukier. Ubijamy na sztywną masę.
Do naszej masy z twarogiem dodajemy 6 żółtek i mieszamy dokładnie. w tym czasie nagrzewamy piekarnik do 160 stopni
Ubitą pianę z białek jaj dodajemy etapami i delikatnie mieszamy.
Wykładamy formę papierem do pieczenia. Masę przelewamy do formy i wkładamy do uprzednio nagrzanego piekarnika. na ok 40- 50 minut.
po 40 -50 minutach wyjmujemy nasz sernik i czekamy aż wystygnie. Można podawać ze świeżymi owocami, śmietaną, jogurtem , czekoladą