Sernik brzoskwiniowy na kruchym spodzie

Sernik brzoskwiniowy na kruchym spodzie
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Joanna_Z
Szybki i bardzo smaczny puszysty sernik.

Składniki

  • CIASTO:
  • 3 szkl. mąki
  • kostka margaryny
  • 5 żółtek
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki cukru
  • MASA SEROWA:
  • 50-60 dag twarogu
  • jajko
  • 1 budyń śmietankowy
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • mała puszka brzoskwiń w zalewie
  • 5 białek
  • 1/2 szklanki cukru

Przygotowanie

  1. Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na dwie równe części. Jedną część rozłożyć na blaszce a drugą schować do zamrażalki.

  2. Twaróg rozgnieść widelcem, wymieszać z jajkiem, proszkiem budyniowym i proszkiem do pieczenia. Brzoskwinie osączyć z zalewy drobno pokroić i wymieszać z masą serową. Masę wyłożyć na ciasto.
    Z białek ubić sztywną pianę a później dodać cukier - dalej ubijać, aż piana zgęstnieje. Wyłożyć na warstwę serową - brzoskwiniową, rozsmarować.
    Na pianę równomiernie zetrzeć na grubej tarce zamrożone ciasto.

  3. Piec 40 - 45 min w temp. 180-200 'C

Składniki
  • CIASTO:
  • 3 szkl. mąki
  • kostka margaryny
  • 5 żółtek
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki cukru
  • MASA SEROWA:
  • 50-60 dag twarogu
  • jajko
  • 1 budyń śmietankowy
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • mała puszka brzoskwiń w zalewie
  • 5 białek
  • 1/2 szklanki cukru
Składniki