Sernik bez spodu

Sernik bez spodu
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Maudie
Moja ulubiona wersja sernika :) Takie 100% sernika w serniku :P

Składniki

Przygotowanie

  1. Masło utrzeć z cukrem,cukrem waniliowym i szczyptą soli.
    Do utartego masła dodawać partiami ser i śmietanę a następnie ucierając nadal dodawać po jednym jajku,wsypać kaszę mannę i budyń.Wszystko dokładnie wymieszać mikserem na najmniejszych obrotach.

    Jeśli chcemy sernik dwukolorowy,śmietankowo-czekoladowy to 100 g czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej,studzimy,dodajemy do połowy masy sernikowej i mieszamy.

    Formę smarujemy tłuszczem,posypujemy bułką tartą i nakładamy jasną porcję masy,potem czekoladową i lekko przemieszamy widelcem (powstanie marmurkowy wzorek)

    Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st na ok 60 min.
    Ok 20 min przed końcem pieczenia można sernik przykryć folią aluminiową aby zbyt nie przypiec wierzchu (ja tego nie robię bo lubię taki przypieczony)
    Smacznego :)

Komentarze do przepisu (32)

fafiatko 26 marca 2018
Cudowny sernik,pieknie widac warstwy :)
smaki-katriny 26 marca 2018
Mniam :)
bryssska 26 marca 2018
Ja się piszę ;-)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki