Sernik bez sera z jogurtu naturalnego

Sernik bez sera z jogurtu naturalnego
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Sernik bez sera z jogurtu naturalnego

Przygotowanie

  1. Żółtka zmiksować z cukrem na puszystą masę. Dodać olej, jogurt oraz budynie. Krótko zmiksować na wolnych obrotach do połączenia się składników. W oddzielnej misce ubić białka na sztywno i dodać do masy z żółtkami. Całość wymieszać łyżką delikatnie do połączenia się składników.

    Dno tortownicy wyłożyłam papierem do pieczenia a boki wysmarowałam masłem i posypałam bułką tartą. Przelewamy przygotowaną masę jogurtową. ( Masa jest dość rzadka więc blaszka musi być szczelna)

    Sernik pieczemy przez godzinę w nagrzanym piekarniku do temperatury 170 stopni, następnie wyłączamy i pozostawiamy sernik z uchylonymi drzwiczkami przez 15 minut. Po tym czasie odstawiamy do całkowitego wystudzenia. ( wcześniej nie wyjmujemy z blachy). Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!

Komentarze do przepisu (5)

slodkisentyment 29 września 2019
Super ciacho :)
KulinarnaChwila 30 września 2019
Pyszota:)
rosynka 14 października 2019
Fajny serniczek. Prosze napisac ile gramow ma jedno opakowanie budyniu
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki