Sernik bez sera czyli pyszne ciasto z brzoskwiniami

Sernik bez sera czyli pyszne ciasto z brzoskwiniami
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
Ciasto jest przepyszne ,smakuje jak sernik a jest duzo tansze w wykonaniu

Składniki

  • maka
  • maslo, 1
  • cukier
  • proszek do pieczenia
  • BUDYN WANILIOWY, 1 sztuka
  • maka ziemniaczana
  • 2 puszki brzoskwin
  • jajka, 5
  • kokosowe wiorka opcjonalnie
  • smietana 30%, 4 kubeczki albo 2 kubki wieksze

Przygotowanie

  1. kruche ciasto;3 szklanki maki ,maslo ,pol szklanki cukru,2 plaskie lyzeczki proszku do pieczenia oraz 5 zoltek zagniesc razem.wieksza polowe zostawic reszte schowac do zamrazalki Na wysmarowana blache zagniesc ciasto tak aby zajelo cala i zapiec w piekarniku przez okolo 15 min na tem 175 stopni.

  2. Masa-Bialka ubijamy dodajemy szklanke cukru ,jeden budyn,1 lyzke maki ziemniaczanej i smietane oraz pol lyzeczki proszku do pieczenia.wszystko miksujemy na mase.

  3. Po wyjeciu ciasta uprzednio podpieczonego ,czekamy az troche przestygnie dobrze odsaczamy brzoskwinie ,kroimy drobno i ukladamy na ciescie na to wylewamy mase i ucieramy reszte pozostalej kruszonki .Wierzch mozna posypac kokosem. Pieczemy w tem 175 stopni przez okolo 50 minut.

  4. Ciasto smakuje najlepiej gdy jest przechowywane w lodowce

Komentarze do przepisu (8)

renka 07 lutego 2012
Pewnie jest smaczne,ale czy tańsze ?............
smaker12 07 lutego 2012
a ile tych jajek ?
dominikaorland 07 lutego 2012
Jajek ma byc 5 a tansze dlatego bo zamiast sera bialego okolo 1,5 kg kupujemy smietany.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • maka
  • maslo, 1
  • cukier
  • proszek do pieczenia
  • BUDYN WANILIOWY, 1 sztuka
  • maka ziemniaczana
  • 2 puszki brzoskwin
  • jajka, 5
  • kokosowe wiorka opcjonalnie
  • smietana 30%, 4 kubeczki albo 2 kubki wieksze
Składniki