Sernik... bez sera

Sernik... bez sera
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: listek
Delikatny , puszysty i bardzo łatwy w wykonaniu.

Składniki

Przygotowanie

  1. Białka ubić dodając pod koniec szklankę cukru. Utrzeć żółtka z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym. Obie masy delikatnie połączyć.

  2. Zmiksować jogurt i również delikatnie dodać do masy jajecznej.

  3. Stopniowo wlewamy olej. Na koniec dosypujemy budynie.

  4. Dużą blachę(25 x 37) wyściełamy papierem i wykładamy herbatnikami- na to wylewamy masę,,serową" . Piec ok. 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni.Sernik zostawiamy w lekko uchylonym piekarniku do wystygnięcia.

  5. Delektujemy się przy kawce w gronie życzliwych nam osób. SMACZNEGO!!!

Komentarze do przepisu (45)

frankania 12 stycznia 2011
Mmmm, wyglada pysznie - super przepis! Na pewno niedlugo zrobie... Dzieki :)
wiola1100 12 stycznia 2011
musi być pyszny na zdjęciu wygląda na wilgotny czyli taki jak lubię
nero78 12 stycznia 2011
koniecznie do wypróbowania, pozdrawiam :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki