Sernik bez sera

Sernik bez sera
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: BOZENA14245
Smakuje jak sernik chociaż nie ma w nim sera....

Składniki

Przygotowanie

  1. żółtka utrzeć z 1/2 szklanki cukru ,dodać olej ,jogurty, budyń,cukier waniliowy i razem wszystko zmiksować. Następnie ubić na sztywno pianę z białek i 1/2 szklanki cukru i delikatnie wymieszać.Można dodać również rodzynki. Tortownicę wylożyć biszkoptami i wylać na nie ciasto. Piec około 1 godziny.

Komentarze do przepisu (19)

Sugarspice 08 października 2009
ciekawe, chetnie sprobuje, ale prosze o podanie ile ml jogurtu (2x400ml?) i czy budyn dodajemy w proszku czy trzeba... Czytaj całość »
ciekawe, chetnie sprobuje, ale prosze o podanie ile ml jogurtu (2x400ml?) i czy budyn dodajemy w proszku czy trzeba go najpierw przygotowac :)
szynszylka 08 października 2009
Bezsernik hehe fajny przepis
BOZENA14245 08 października 2009
Jogutu ma być w sumie 800ml czyli 2 duże lub 4 małe. Budyń dodajemy bez rozrabiania. Pieczemy w tortownicy lub... Czytaj całość »
Jogutu ma być w sumie 800ml czyli 2 duże lub 4 małe. Budyń dodajemy bez rozrabiania. Pieczemy w tortownicy lub w małrj blaszce. Na dużą blachę trzeba zwiększyć porcję. Ja piekę w tortownicy i jest wystarczająco dużo jak na moją cztero -osobową rodzinę
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki