Sernik bez sera

Sernik bez sera
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Verona_
Ciasto smakuję wyśmienicie.

Składniki

  • CIASTO:
  • 3 szklanki mąki
  • 4 żółtka
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 3/4 kostki margaryny
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • MASA:
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 3 opakowania śmietatny 12% (330g)
  • mały jogurt o smaku waniliowym (serduszko)
  • mały jogurt naturalny
  • 2 opakowania budyniu waniliowego
  • 4 białka
  • 500 ml mleka

Przygotowanie

  1. Mąkę połączyć z posiekaną nożem margaryną. Następnie dodać żółtka , cukier puder i proszek do pieczenia. Zagnieść ciasto. 1/4 masy włożyć do zamrażarki. Resztą wylepić formę.

  2. Śmietanę i jogurty ubić z cukrem , dodać budynie połączone z mlekiem. Białka ubić na sztywno , a następnie dodać do całości. Wymieszać. Masę wylać na ciasto. Na wierzch zetrzeć wcześniej zamrożoną część ciasta
    ( kruszanka może opaść na dno , ale na spodzie również dobrze smakuję). Piec 25-30 minut w temperaturze 200 stopni.

Komentarze do przepisu (2)

saffona 21 lipca 2013
sernik bez sera?,wolne żarty,ciasto powinno się nazywać budyniowiec
Verona_ 22 lipca 2013
A co jest złego w nazwie sernik bez sera ??? Ciasto smakuję jak sernik a nie ma sera więc w czym problem ???
Składniki
  • CIASTO:
  • 3 szklanki mąki
  • 4 żółtka
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 3/4 kostki margaryny
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • MASA:
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 3 opakowania śmietatny 12% (330g)
  • mały jogurt o smaku waniliowym (serduszko)
  • mały jogurt naturalny
  • 2 opakowania budyniu waniliowego
  • 4 białka
  • 500 ml mleka
Składniki