Sernik bez Dna

Sernik  bez  Dna
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: malta14
Błyskawiczny sernik bez dna.

Składniki

  • twarogu, 1 Kg.
  • masła, 125 gr.
  • cukru, 100 gr.
  • jajek, 5 szt.
  • łyżki kaszy mannej, 3
  • sok z cytryny, 1 szt.
  • cukier waniliowy, 1 szt.
  • proszek do pieczenia, 1 szt.
  • rodzynki

Przygotowanie

  1. ► Twaróg i ubite mikserem z cukrem jajka, połączyć z resztą składników. ► Wyrobioną masę włożyć do margariną wysmarowanej tortownicy i piec 60 minut w 170C / Termoobieg /. ► Zostawić jeszcze przez 15 minut w wyłączonym piecu. / Schłodzić / i teraż delikatnie oddzielić nożem brzeg ciasta od blachy.

Komentarze do przepisu (2)

jagienkaaa 05 czerwca 2011
Robie tez taki i jest naprawde doskonaly,a Twoj jaki rowniutki,moj spada:)
Ja podaje z czeekolada...mmmm
mmrruuffkkaa 23 czerwca 2011
Opis przygotowania rowniez blyskawiczny! wylacznie dla osob, ktore maja doswiadczenie w pieczeniu ciast!
Składniki
  • twarogu, 1 Kg.
  • masła, 125 gr.
  • cukru, 100 gr.
  • jajek, 5 szt.
  • łyżki kaszy mannej, 3
  • sok z cytryny, 1 szt.
  • cukier waniliowy, 1 szt.
  • proszek do pieczenia, 1 szt.
  • rodzynki
Składniki