Pieczemy 2 biszkopty,jasny i ciemny.
Białka ubijamy z cukrem,dodajemy żółtka i delikatnie mieszamy.Następnie wsypujemy po 2 budynie do szklanki ,proszek do pieczenia i uzupełniamy mąką,aby szklanka była pełna.Dalej mieszamy i wylewamy na blaszkę.
Pieczemy 30 min.Biszkopty można upiec dzień wcześniej.
1 kg sera,może być w wiaderku
-6-8 jajek
-1 szklanka cukru
-2 budynie waniliowe lub śmietankowe,bez cukru
-1 kostka masła
-bakalie
Ucieramy masło z cukrem i stopniowo dodajemy ,po jednym żółtku,po łyżce sera i cały czas ucieramy na gładką masę.Następnie wsypujemy budyń,ubitą pianę i namoczone rodzynki.W każdym biszkopcie, wykrawamy kieliszkiem krążki i wymieniamy,jak na załączonym zdjęciu.Na pierwszy biszkopt wykładamy część masy serowej,przykrywamy drugim plackiem i na wierzch znowu masa .
Wkładamy do piekarnika i pieczemy 45 minut.Na wierzch polewa czekoladowa lub cukier puder.
Komentarze do przepisu (7)
*Przejdziesz do wersji klasycznej