Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 223
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 223
Składniki
W miseczce wymieszać jajka ze śmietaną.
Zagotować 3 litry mleka. Do gotującego się mleka wlać przygotowaną masę jajeczno-śmietanową. Powinno się zważyć. Jeśli się nie zważy, dodać 2-3 łyżki octu.
Odcedzić powstały w ten sposób twarożek i zmiksować go z 1,25 kostki masła i szklanką cukru.
Blachę wyłożyć herbatnikami. Gotową masę wyłożyć na herbatniki i przykryć drugą warstwą herbatników.
Polewa: W rondelku roztopić resztę masła (3/4 kostki), dodać 1,5 łyżki kakao, 1,5 łyżki wody i 6 łyżek cukru. Zagotować i zdjąć z ognia. Jeszcze ciepłą polewą posmarować ciasto. Posypać wiórkami lub migdałami. Wstawić do lodówki na co najmniej 6 godzin.