Sernik

Sernik
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: dariontko
Prosty w wykonaniu, pyszny,

Składniki

  • Masa serowa lub twarog, 1kg
  • jajka, 6sztuk
  • cukier waniliowy, 1 opakowanie
  • maka tortowa, 1 1/5szkl.
  • cukier, 1/5 szkl.
  • proszek do pieczenia
  • rodzynki, 1male opakowanie
  • Margaryna "Kasia", 1 kostka
  • kakao, niekoniecznie

Przygotowanie

  1. spod sernika: 2 jajka utrzeć z 0/5kostki margaryny, oraz pół szkl.cukru. Dodać make, proszek do pieczenia(jeżeli chcemy uzyskać ciemny spod wtedy możemy dodać 2lyzki kakao). Blachę wysmarować tłuszczem i obsypać bułka tarta aby się nie przyklejało ciasto. Wyłożyć spod sernika na blachę.

  2. Ser: Utrzeć - 4zoltka z reszta cukru, cukrem waniliowym oraz margaryna do uzyskania jasnej kremowej masy. Następnie dodać ser i kontynuować ucieranie. Ubić na sztywna piane białka i delikatnie łyżka wymieszać z serem. Rodzynki oprószyć w mace i dodać do sera delikatnie wymieszać i wylać do tortownicy.

  3. piekarnik nagrzać do 180stopni na 15min. Po czym włożyć sernik i piec godzinę.

Komentarze do przepisu (6)

studentka 07 stycznia 2010
Wygląda smakowicie, napewno wypróbuje-leci do ulubionych:). Pozdrawiam
Mole3 08 stycznia 2010
Hmm, już od jakiegoś czasu zamierzam upiec sernik, więc spróbuję z Twojego przepisu. Pozdrawiam serdecznie.
Konto usunięte 08 stycznia 2010
Wyglada super- prawdziwy sernik- mokry na ciemnym cieście z napeczniałymi rodzynkami.. Tylko jak dla mnie troszke... Czytaj całość »
Wyglada super- prawdziwy sernik- mokry na ciemnym cieście z napeczniałymi rodzynkami.. Tylko jak dla mnie troszke za niziutki. Pozdrawiam :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Masa serowa lub twarog, 1kg
  • jajka, 6sztuk
  • cukier waniliowy, 1 opakowanie
  • maka tortowa, 1 1/5szkl.
  • cukier, 1/5 szkl.
  • proszek do pieczenia
  • rodzynki, 1male opakowanie
  • Margaryna "Kasia", 1 kostka
  • kakao, niekoniecznie
Składniki