Sernik .

Sernik .
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: magelo
Puszysty o lekkim posmaku tofii. Pieczony na herbatnikach wyszedł super.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ja piekłam w małej blasze 20 na 20 cm. wyłożonej papierem do pieczenia.

  2. Bialka ubijam na sztywno , dodaję cukier i ubijam jeszcze ok. 5 minut. W osobnej misce mieszam mikserem resztę składników oprócz tofii i herbatników. Masa musi być dobrze wymieszana bez żadnych grudek.Do masy dodaję ubite białka i wszystko razem mieszam drewnianą łyżką , nie miksuję.

  3. Na spód blachy wykładam herbatniki i wylewam 2/3 masy. Układam
    resztę herbatników na wylaną masę. Do miski z pozostałą masą, dodaję tofii i mieszam , wylewam na herbatniki. Jeśli tofii nie do końca będzie chciało się wymieszać to nic nie szkodzi, rozpuści się w trakcie pieczenia.

  4. Piekę 1 godz. w nagrzanym piekarniku 180 stopni. Po upieczeniu nie wyjmuję , tylko lekko uchylam piekarnik . Najlepiej wyjąć kiedy sernik jest ostudzony.

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 09 kwietnia
Pyszotka:)
Składniki
Składniki