Sernik

Sernik
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: mati1
ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

Składniki

  • 1 kg. białego sera ja miałam (ZOTT) w wiaderku
  • 8 .jajek
  • 2.budynie śmietankowe lub waniliowe
  • 30 dkg.cukru
  • 10 łyzek stopionego masła t/z 80 gr.
  • 1 cukier wanliowy mały
  • szczypta soli

Przygotowanie

  1. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać ser,budynie,masło.


    Zmiksować na gładką masę.

    Białka ubić z odrobinką soli na sztywną pianę .

    Stopniowo dodawać do masy serowej i delikatnie mieszać z łyżka

  2. Wylać do formy .

    Piec w temp.170 stopni przez 60 min do zarumienienia .


    Białka dodawać do masy serowej ,a nie na odwrót wtedy uzyskamy puszyste ciasto .

  3. SMACZNEGO!!!!!
    .
    Przepraszam za jakoś zdjęć

Składniki
  • 1 kg. białego sera ja miałam (ZOTT) w wiaderku
  • 8 .jajek
  • 2.budynie śmietankowe lub waniliowe
  • 30 dkg.cukru
  • 10 łyzek stopionego masła t/z 80 gr.
  • 1 cukier wanliowy mały
  • szczypta soli
Składniki