Cukier i cukier waniliowy utrzec z żółtkami na białą masę, nastepnie wlać roztopione-ale ostudzone masło. Wcześniej rozpuśić w 1/2 szkl. mleka żelatynę, ostudzoną wlewać powoli do masy. Dodać do ubitej masy wszystkie serki, a na samym końcu ubitą na sztywno z łyżeczką cukru pianą z 3 białek.
Gdy masa delikatnie stężeje ułożyć na niej dowolne owoce i zalać ostudzoną galaretka, spożądzoną wg. przepisu na opakowaniu.Życzę smacznego :)
Komentarze do przepisu (8)
P.S. Na początku tylko zrobilam blad bo wlalam ciasto na brytfanke a nie dalam wczesniej biszkoptów na spód bo czytalam z przepisu a tam zapomniano napisac o tym. ;) Musialam wylewac spowrotem, myć brytfanke i od nowa :P Poza tym przepis dobry . ;))
*Przejdziesz do wersji klasycznej