Serniczek mascarpone z brzoskwiniami

Serniczek mascarpone z brzoskwiniami
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: EwwRaa
Co prawda serniczek jest wytworem mojej fantazji,ale wyszedł rewelacyjny! Delikatny,prosty i jak twierdzi rodzinka - rewelacyjny ;)))

Składniki

Przygotowanie

  1. Prostokatną blachę (ok. 35 x 25) wyłożyć folią spożywczą. Blaty biszkoptowe dociąć i wyłożyć nimi szczelnie dno blachy. Nasączyć delikatnie syropem z brzoskwiń.

  2. Roztopić nutellę w ciepłej kąpieli i rozsmarować na biszkopcie.

  3. Dobrze schłodzoną śmietankę ubić na sztywno,ubijając dodać kolejno: cukier puder,mascarpone (po łyżce),sokiem z cytryny i tężejącą galaretkę.

  4. Połowę brzoskwiń pokroić w paseczki i rozłożyć na posmarowanym czekoladą biszkopcie.

  5. Wlać masę serową do blachy.

  6. Rozpuścić drugą galaretkę w 400 ml wrzątku i dobrze ostudzić.

  7. Serniczek dowolnie ozdobić pozostałymi brzoskwiniami i zalać tężejącą galaretką. Wstawić na noc (niestety... ) do lodówki - wtedy ciasto nabierze smaku.

  8. SMACZNEGO!

Komentarze do przepisu (6)

Konto usunięte 02 stycznia 2010
pysznie wygląda ten serniczek i pewnie tak smakuje
MadzLenka 25 stycznia 2010
takie rzeczy to ja lubie ;d;d zapisuje !!:)
Annuar 25 stycznia 2010
Czy galaretkę do masy serowej rozpuścić w 0,5 l wody (jak widnieje na opakowaniu) czy w mniejszej ilości wody?
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki