Serniczek łabędzi puch

Serniczek łabędzi puch
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: iwona-bonk
MMMmmmm..... cudowny smak i rozkosz w ustach

Składniki

  • Biszkopt: 5 jajek 1 łyżka oleju, 1 szklanka cukru,
  • 1 łyżka gorącej wody 1 szklanka mąki,2 łyżki budyniu sypkiego,
  • 1 1/2 proszku do pieczenia, słoiczek dżemu z czarnej porzeczki 250 g
  • Masa serowa: 1kg białego zmielonego sera
  • kostka masła cukier drobny 3/4 szklanki
  • płatki migdałów, żurawina do posypania

Przygotowanie

  1. Białka ubić z cukrem na sztywno. Dodać po jednym żółtku, mąkę, i proszek do pieczenia. Następnie dodać olej, wodę. Piec w temp.200 stopni C przez 1/2 godzinki .Po wystygnięciu przekrawamy na pół. Na pierwszy blat wykładamy dżem z czarnej porzeczki cały słoiczek.

  2. Masa serowa:
    1kg białego zmielonego sera
    kostka masła
    cukier drobny 3/4 szklanki
    Masło z cukrem ucieramy, dodajemy do sera i miksujemy. Gotową masę przekładamy na biszkopt, wysmarowany dżemem. Przykrywamy drugą częścią na górę wykładamy resztę masy serowej. Posypujemy płatkami migdałów i żurawiną.

Komentarze do przepisu (3)

Ewaaa 12 października 2014
super ciacho !
BEATA1978 12 października 2014
Pyszności.
Konto usunięte 17 października 2014
Pyszności.
Składniki
  • Biszkopt: 5 jajek 1 łyżka oleju, 1 szklanka cukru,
  • 1 łyżka gorącej wody 1 szklanka mąki,2 łyżki budyniu sypkiego,
  • 1 1/2 proszku do pieczenia, słoiczek dżemu z czarnej porzeczki 250 g
  • Masa serowa: 1kg białego zmielonego sera
  • kostka masła cukier drobny 3/4 szklanki
  • płatki migdałów, żurawina do posypania
Składniki